JATOBA ONE RED TECTONA (TEAK)


 Hej Frank  

Ja så blev Teak og hans søskende 3 år. Her i huset, blev han fejret med lagkagetårn ( leverpostej og toastbrød ) og gaver.
Han er jo stadigvæk super fantastisk og har et super temperament, og så virker det som om, han har humor. Det skal forstås på den måde, at han elsker når man driller ham, og han har en fest, når han kan drille tilbage, han elsker at lege og kan blive ved i timevis.
Det er alle former for lege, han ikke kan få nok af – fx. gemme/søge-leg både med mennesker og legetøj, hvis man prøver, at tage nogle af hans ting uden først at bede ham om at slippe, så ved han godt, at nu skal der leges, han skuler knurrer og løber væk, og hvis vi så stopper så kommer han hen og prikker til os skuler og løber lidt væk og står så og gør sig til og opmuntre os til at fortsætte legen, og under hele seancen logre han så meget med halen, at man skulle tro den blev øm bagefter. Det er rigtig svært ,at forklarer hvordan han ynder den form for leg, men hele hans udtryk, selv når han knurrer, skriger kom så vi skal lege.
Han elsker også at fange vores ben/ankler og takle os eller løbe ude i haven helst med sin bold i munden og så løbe hen til os i fuld fart og lige når han i sidste sekund drejer forbi os hopper han samtidig lidt op ad os og skubber med sin skulder.
Han synes også det er fantastisk, at “angribe” Claus for at “forsvare” Lærke eller mig, så hopper han op og skubber til ham eller tager fat om hans håndled, og stiller sig i mellem os, hvis vi så stopper med at “være efter” hinanden så begynder Teak at hoppe rundt om os og snakke for at få os til at fortsætte. Han snakker meget når han leger med os.
Og i alt det her leg som for nogen måske kan virke voldsomt så skal man bare 1 gang sige stop, så falder han helt ned og skal lige nusse lidt.
Så er han jo helt klart mors hund, han går næsten helt i panik hvis han ikke kan finde mig, det gælder dog ikke hvis han har set at jeg er gået, men hvis jeg gemmer mig eller er gået uden ligesom at få sagt farvel, så gennem søger fan febrilsk hele huset.
Lige bortset fra dette efterår ( hvor træneren holder en lille pause ) så træner jeg stadig med ham, jeg går på et lydighedshold hvor en del af de andre går til prøver, dertil er Teak og jeg ikke nået, for han er stadig et kæmpe legebarn. Vi får dog meget ros for trods hans meget ofte totalt pjattede holdning til træning, så fatter han meget hurtigt øvelserne.
Her hjemme kan jeg stort set får ham til at lave alt hvad vi lærer men lige så snart vi kommer til træning så kan godbidder være godbidder for der er jo DAMER. Det er fuldstændig lige meget om tæverne er i løbetid eller ej for Teak er de altid dejlige og så er det jo bare super fantastisk at være på et hold på ca. 8-10 hvor der kun er 3 hanhunde !!!! ( i hvert fald hvis du spørger Teak – hans mor er knapt så begejstret ) men jeg tager det i stiv arm og har det sjovt til træning – jeg går der ikke for at få en konkurrence hun men for at han kan bruge lidt krudt og jeg har da stadig en forhåbning om at før eller siden bliver han klar til at holde fokus i en hel træningstime ( om ikke andet når han bliver så gammel at han ikke orker at løbe efter tæverne – hi hi ).Vores hold er ikke kun meget seriøst ( det har Teak og jeg vist fået ødelagt med vore humor og sjov ) vi ødelægger dog ikke træningen for de andre men man bliver sku ned til at have lidt selv ironi og der er flere af dem på holde der har sagt at vi ikke må miste modet og stoppe for de synes vi er sådan at frisk pust.
Som du måske kan se ud af nogle af de billeder jeg har sendt til dig var Teak jo med på ferie, bortset fra at han godt kan undvære at køre bil, så er han nem at have med.Puh det blev en lang smørere men det er jo lang tid siden jeg har fået skrevet, vi har haft et år med meget knald på så tiden den flyver af sted. Der er sikkert meget andet jeg også ville have skrevet, men vi skal til at spise og du har jo her fået lidt info. Jeg har haft en masse planer om at komme ud på nogle af de udstillinger der har være her i på Sjælland, så vi måske kunne få hilst på dig og hundene med det har vi desværre ikke nået.

Med venlig hilsen

Teak, Lærke, Claus & Vicki

Jatoba One Red Tectona 3 år oktober 2015.

 

 


Jatoba One Red Tectona (Teak) 18 mdr. gammel 16. april 2014.
Højde: 66,0 cm.
Vægt: 24,0 kg.

 

Teak julen og nytåret 2013.
 

 


Jatoba One Red Tectona (Teak)  10 mdr.

 

 

Jatoba One Red Tectona (Teak)  9 mdr.
Vægt: 22,0 kg.
Højde: 64,0 cm.

 

 

Jatoba One Red Tectona (Blå han)  6 mdr.

 

 

Jatoba One Red Tectona (Blå han)  
3 ½ mdr.

Jatoba One Red Tectona (Blå han)  
11 uger